Categories
Product Details


Hormon tesztkészlet

Hormon tesztkészlet

Az inzulin, a progeszteron, az ösztrogén, a tesztoszteron, az antidiruetikus hormon, a kalcitonin, a noradrenalin, az ACTH stb. energiamintázata kineziológusok, homeopaták, kínai orvosok stb.

30 fiola.
20 540 Ft
Discount: 16 430 Ft
Begin: 07/04/2022   While stocks last!
pcs Add to cart
 • H1 Adrenokortikotrop / ACTH
  Stimulálja a mellékvesekéreget más hormonok kiválasztására.

  H2 Aldoszteron
  Növeli a nátrium visszaszívódását a vizeletből és serkenti a kálium kiválasztását.

  H3 Androgén
  Hormonok csoportja, amelyek hozzájárulnak a férfi reproduktív rendszer fejlődéséhez, pl. a tesztoszteron.

  H4 Antidiuretikus hormon / ADH/ Vasopress
  Befolyásolja az agyalapi mirigy hátsó részében tárolt vizelet mennyiségét.

  H5 Kalcitonin / CT
  A vér kalcium- és foszfátszintjének homeosztázise.

  H6 Kolecisztokinin / CCK
  Gátolja a gyomornedv szekrécióját, csökkenti a gyomor-bél traktus mozgását, serkenti az emésztőenzimekben gazdag hasnyálmirigy-nedv szekrécióját, az epehólyagból az epe kilökődését és a záróizom megnyitását okozza a közös csatornában, és jóllakottság érzést vált ki; az etetést „hagyja abba az evést” jelzésként szabályozhatja.

  H7 Kortikoszteron
  Az aldoszteron szintáz aldoszteronná alakítja.

  H8 Corticotropin Releasing Hormone / CRH
  Stimulálja az ACTH felszabadulását, amely részt vesz a táplálékfelvétel szabályozásában, az energia homeosztázisban és a stresszválasz szabályozásában.

  H9 Kortizon/kortizol
  Lebontja az izmokat. Lásd még: glükokortikoidok.

  H10 Epinefrin/Adrenalin
  Segít a szervezetnek ellenállni a stressznek azáltal, hogy fokozza a pulzusszámot, összehúzza az ereket, gyorsítja a légzést, csökkenti az emésztést, növeli az izomösszehúzódások hatékonyságát, növeli a vércukorszintet, serkenti a sejtanyagcserét.

  H11 Tüszőstimuláló hormon / FSH
  Serkenti a petesejtek és a spermiumok termelését.

  H12 Glükokortikoidok Stresszellenállás
  . Ezek közül 3: kortizol, kortikoszteron és kortizon. Gondoskodik arról, hogy elegendő energia álljon rendelkezésre; a nem szénhidrátok energiává alakítása; érzékennyé teszi az ereket az érösszehúzó vegyszerekre, gyulladáscsökkentő.

  H13 növekedési hormont gátló hormon / GHIH / szomatosztatin
  Gátolja a sav és pepszin szekrécióját, valamint a gasztrin, inzulin és glukagonok felszabadulását; gátolja az epehólyag és a belek mozgékonyságát; gátolja a lipáz szekrécióját a hasnyálmirigyben; lassítja a tápanyagok felszívódását a gyomor-bél traktusból.

  H14 Inzulin
  Csökkenti a vércukorszintet; megakadályozza az izmok lebomlását.

  H15 Luteinizáló hormon
  Stimulálja a szexuális szaporodást.

  H16 Melanocyta-stimuláló hormon / MSH
  Növeli a bőr pigmentációját. Gátolja a lázat és a perifériás gyulladást. Elnyomja az étvágyat.

  H17 Norepinefrin/Noradrenalin/NE
  Edrenalinként.

  H18 Ösztrogén
  Fejleszti és fenntartja a női reproduktív struktúrákat, különösen a méh endometrium nyálkahártyáját és a másodlagos nemi jellemzőket, beleértve a melleket. Hozzájárul a folyadék- és elektrolit egyensúly fenntartásához. Mind a nők, mind a férfiak csontsűrűsége szempontjából fontos.

  H19 Oxitocin / OT
  A méh és az emlőmirigyek összehúzódása, szoptatás, orgazmus, az érzelmek autonóm kontrollja. Az agyalapi mirigy hátsó részében tárolják. Csökkenti a szteroid szintézist a herékben.

  H20 Mellékpajzsmirigy hormon / PTH
  Segít szabályozni a kalcium és a foszfátok homeosztázisát a vérben.

  H21 Progeszteron / PROG
  Nélkülözhetetlen a női reproduktív rendszer működéséhez; a menstruációs ciklus második felében a petefészkekben, a terhesség alatt pedig a méhlepényben termelődnek; a termelés csökken a menopauza alatt. Elősegíti a méhnyálkahártya felkészítését a megtermékenyített petesejt beültetéséhez és az emlőmirigyeket a tejelválasztáshoz. Gátolja a GnRH-t és a PRL-t.

  H22 Prolaktin / PRL
  Beindítja a tejtermelést az emlőmirigyekben. A túlzott prolaktin ovuláció hiányához, menstruáció hiányához, túlzott vagy spontán tejelválasztáshoz vezethet nőknél, valamint csökkent nemi vágyhoz, csökkent spermiumtermeléshez és impotenciához férfiaknál. Azok a nők, akik nem tudnak teherbe esni, gyakran magas prolaktinszinttel rendelkeznek. Fokozza a dopamin szekréciót. Részt vehet az immunrendszerben.

  H23 Relaxin / RLX
  Ellazítja a szeméremtestet és kitágítja a méhnyakot a terhesség vége felé.

  H24 Secretin
  Gátolja a gyomornedv kiválasztását, csökkenti a gyomor-bél traktus mozgását, serkenti a nátrium-hidrogén-karbonát ionokban gazdag hasnyálmirigy-nedv szekrécióját, és serkenti az epe kiválasztását a máj májsejtjeiből.

  H25 tesztoszteron
  Elsősorban a hímek heréi és a nőstények petefészkei választják ki, bár kis mennyiségben a mellékvesék is kiválasztják; kulcsszerepet játszik a férfi reproduktív szövetek, például a here és a prosztata fejlődésében, valamint elősegíti a másodlagos szexuális jellemzőket, mint például az izomtömeg, a csonttömeg növekedését és a testszőrzet növekedését; részt vesz a csontritkulás megelőzésében is.

  H26 Thymosin
  A T-limfociták érése.

  H27 Pajzsmirigy-stimuláló hormon / TSH
  Stimulálja a pajzsmirigyet a hormonok termelésére.

  H28 Thyrotropin Releasing Hormone /TRH
  Stimulálja az agyalapi mirigy elülső részét a TSH kiválasztására.

  H29 Trijódtironin/T3 Pajzsmirigy Szabályozza az anyagcserét a szénhidrátok és zsírok lebontásának, növekedésének és fejlődésének serkentésével, valamint szabályozza az idegrendszer aktivitását, ami fokozott és erősebb szívverést, fokozott emésztőrendszeri mozgékonyságot, fokozott idegességet eredményez.

  H30 Humán növekedési hormon/szomatotropin
  Gyermekeknél és tinédzsereknél fokozza a csontváz és a vázizomzat növekedési ütemét. Felnőtteknél segít fenntartani az izom- és csonttömeget, elősegíti a sérülések gyógyulását és a szövetek helyreállítását; felgyorsítja a máj glikogénjének glükózzá történő lebomlását; a túltermelés cukorbetegséget okozhat.

  Life-Work Potential termékkód: 8032
WebShop System