Üzeltünk címe: 1071 Budapest, Peterdy utca 18. Nyitva: hétfő, szerda, péntek 9.00-17.00; kedd, csütörtök: 11.00-19.00. Telefon: (06-1)214-5222

Kérdése van? Hívjon minket! (06-1)214-5222

Blog

A Findhorn-eszenciák

2021.05.07 20:34
A Findhorn-eszenciák

„Egy nő szép cipőben sosem lehet csúnya” (Coco Chanel)

Csak éppen nem mindegy, hogy kényelmes-e az a cipő…

Az a tapasztalatom, hogy igen nehéz ma olyan cipőt válasszunk amely megfelelő számunkra. És ezt most ne konkrétan értsük... A nőiség egy igen összetett és izgalmas téma. A következő Bach-virágterápián innen és túl workshop a Findhorn eszenciákról fog szólni, melyek között igen nagy hangsúlyt kapnak a női léthez kapcsolódó eszenciák. Kohut Mariann írása

Egy kis múlt….

A nők megítélése koronként változott, sokszor igen szélsőséges irányba. Voltak történelmi korok ahol nagy tiszteletben álltunk, volt mikor elnyomásnak voltunk kitéve. Manapság nagy káosz uralkodik a nemi szerepek körül, és között is.
Sokféle ismert megközelítés létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan jutottunk el oda, hogy a nők többsége elégedetlen önmagával. Talán még nem hevertük ki a múltból fakadó traumákat, talán nem kaptunk megfelelő mintát arra, hogyan is legyünk elég „jó nők”, vagy épp torz mintát kaptunk. És persze könnyen lehet, hogy olyan élethelyzetben vagyunk, hogy férfi szerepekben is helyt kell állnunk, nem könnyű megélnünk így a klasszikus női identitást. És persze meghatározó tényező a minket ért visszajelzések sorozata, adott esetben sérelmek a nőiességünkkel kapcsolatban. Az elutasítás, a különféle párkapcsolati problémák, az ellenkező nemtől érkező hatások.

„Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harminc évesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötven évesen olyan, amilyet megérdemelsz" (Coco Chanel)

Valójában egyetlen fő kérdés van, hogy hogyan érezzük magunkat nőként a bőrünkben?

Ha erre a válasz: „nem jól”, talán célszerű a témával foglalkozni. Erre számtalan lehetőség és módszer kínálkozik manapság.
Egy biztos, hogy amit mindenképp vállalnunk kell, az az önismereti út. És ha már tisztába jöttünk a „miértekkel”, utána vagy változtatnunk önmagunkon, vagy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. És persze az is lehetséges, hogy a kettő csak együtt működik.


Ehhez nyújthatnak segítséget a Findhorn esszenciák.

Azon túl, hogy egy-egy esszencia segít a helyes mederbe terelni a női energiákat, nyújthatnak támogatást nyújthatnak a női úthoz kapcsolódó életszerepek megélésében is.
Ezen a Findhorn esszenciákról szóló Workshopunkon egyrészt energetikai, pszichológiai értelemben elemezzük a témát, másrészt hozzárendeljük az esszenciákat a négy fő női archetípushoz. Mindemellett átbeszéljük azokat az esszenciákat is amelyek különböző sérülések, traumák esetén jól jöhetnek.

„Aki nem szereti önmagát, annak rendszerint igaza van." (Coco Chanel)

Alapvetően azt gondolom, hogy nincs bevált recept, hogy milyen is egy nő. Sokféle. Nem igazán kedvelem a tipizáló megközelítéseket, de kétségtelen, hogy vannak olyan külső és belső tulajdonságok amelyekre azt szoktuk mondani, hogy tipikusan nőies. Bár ennek megítélése is lehet nagyon szubjektív. Mindenki fejében él egy kép arról, hogy milyen a tökéletes nő, és ehhez méri önmagát. Ezt a képet pedig nagyon sokan rajzolták meg. A történelem, a család, a minket körülvevő világ. (divat, reklámok) Észre sem vesszük, hogy olyan képnek akarunk megfelelni, amelyet nem mi alkottunk, és többnyire nem is hasonlít ránk. Hogyan is érezhetnénk jól magunkat?

„A pótolhatatlanság nélkülözhetetlen feltétele, hogy különbözz másoktól." (Coco Chanel)

A Findhorn esszenciákban rejlő lehetőség az, hogy a segítségükkel rátalálhatunk arra a belső képre, amely a természetes nőiségünket ábrázolja. Ami mentes azoktól a külső hatásoktól, amelyek torzítják az önbecsülésünk.

Egy kis ízelítő:

Intimitás témakörében: - Eros összetett Findhorn eszencia - A szeretet, érzékiség és intimitás táplálására
A bennünk rejlő férfi/női energiák, archetípusok kiegyensúlyozására: – Feminity összetett Findhorn eszencia - Gondoskodó támogatás a nők életére jellemző folyamatok és ciklusok idején
Termékenységgel kapcsolatos kérdések, és itt nem csupán biológiai értelemben véve – Fertility összetett Findhorn eszencia - Új szívnek és léleknek teremtése
Kapcsolódási problémák – Spiritual Marriage összetett Findhorn eszencia - Egyesíti és harmonizálja a férfi és női törvényszerűségeket


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Bevezetés Findhorn esszenciák világába című következő workshopunkra, fókuszba helyezve a nőiséggel kapcsolatos kérdéseket.
Reményeim szerint a résztvevők segítséget kaphatnak nem csak információs, hanem esszenciás oldalról is, a női önbecsülésük helyreállításában, mindamellett, hogy megismerik a Findhorn esszenciák érdekes világát, sajátosságait.

Bővebb információ: https://www.youtube.com/watch?v=ItH0_-neuAs
Findhorn összetett esszenciákról: https://eszenciacentrum.hu/spl/298167/Findhorn-Osszetett-Eszenciak