Üzeltünk címe: 1071 Budapest, Peterdy utca 18. Nyitva: hétfő, szerda, péntek 9.00-17.00; kedd, csütörtök: 11.00-19.00. Telefon: (06-1)214-5222

Kérdése van? Hívjon minket! (06-1)214-5222

Blog

Hamarosan itt a nyári szünet. Bizonyára sokaknak lesz alkalmuk kipihenni az elmúlt
hónapok fáradalmait, de addig még lehetnek kihívásokkal, feszültségekkel teli napok,
hetek. Ebben a blogbejegyzésünkben abban szeretnénk segíteni, hogy milyen
esszenciákkal érdemes támogatni, hogy ez az időszak könnyebb legyen.

Tanulni sem felnőttként, sem gyerekként nem egyszerű dolog. A vizsgákról, megmérettetésekről nem is beszélve. Bizonyára sokaknak társul a témához számos rossz tapasztalat, kellemetlenség. Ezek később is okozhatnak nehézségeket, hiszen felnőttként újra aktiválódhatnak a rossz érzések szorongást, de akár gátlást is okozva, s ez megnehezítheti a hatékony tanulást, a vizsgákra való felkészülést. És persze az is kérdés, hogy megtanultunk-e tanulni. Havi blogbejegyzésünkben ezek oldására javasolunk esszenciákat.

„Az ember társas lény”- szokták mondani, és valóban, az egyik legpusztítóbb érzés a magány. Ez persze nem jelenti azt, hogy aki egyedülálló, az feltétlenül magányos, hiszen sokszor megélhetjük ezt az érzést akár családban is. Számos szakirodalom szól arról mi alapján választhatunk párt tudatosan, vagy tudattalanul, és ez egy rendkívül összetett, talán nem is általánosítható témakör. Viszont ami könnyebben megragadható, és virágeszenciákkal támogatható, az a párkapcsolat fejlődési szakaszai. (A javasolt esszenciák általánosak, nem veszik figyelembe az egyéni eltéréseket.)

Miért alakul ki a tavaszi fáradtság?
A tavaszi fáradtság fogalma alatt olyan jelenséget értünk, amelyet sok ember tapasztal meg március-április folyamán a napfény és a hőmérséklet növekedésével. Bár a tavasz általában az újjászületés és az energikusabb időszakok egyike, gyakran érezhetjük magunkat kimerültnek, álmosnak és fáradtnak ebben az időszakban.


Az alvás nélkülözhetetlen szervezetünk és idegrendszerünk regenerálódásához, így létszükségletünk. Ebben az élettani folyamatban keletkező zavarok kihatással lehetnek a nappali működésünkre, hosszú távú probléma esetén, komoly következményekkel számolhatunk. Amennyiben hosszabb ideig fennáll az álmatlanság, érdemes megkeresni az okát, akár a megfelelő szakember segítségével.

 

...”legyen néked a te hited szerint”… (Máté evangéliuma, 8:13)


Elérkeztünk a „Bach-virágterápián innen és túl” workshopsorozat utolsó esszenciacsaládjának a bemutatásához. Ez az alkalom az Indigo esszenciákról fog szólni. Már a név sugalmazza, hogy kiknek szánta az esszenciákat készítőjük, Ann Callaghan.

„Egy nő szép cipőben sosem lehet csúnya” (Coco Chanel)

Csak éppen nem mindegy, hogy kényelmes-e az a cipő…

Az a tapasztalatom, hogy igen nehéz ma olyan cipőt válasszunk amely megfelelő számunkra. És ezt most ne konkrétan értsük... A nőiség egy igen összetett és izgalmas téma. A következő Bach-virágterápián innen és túl workshop a Findhorn eszenciákról fog szólni, melyek között igen nagy hangsúlyt kapnak a női léthez kapcsolódó eszenciák. Kohut Mariann írása

Egyedül nem megy….”

Mostanában sokszor dúdolgatom ezt a jól ismert dalt a Ripacsok című filmből. A dal arról szól, hogy az életben egymásra vagyunk utalva, és kénytelenek vagyunk együttműködni, ha „egy nadrágban szeretnénk” elmesélni közös történetünket…

„Nincs semmi, ami állandó: a nap és a hold felkel, majd lenyugszik;
A tiszta, áttetsző napot a sötét, sűrű éjszaka követi.
Minden változik, óráról órára." (Buddha)

„ Ami fenn van, ugyanaz, mint ami lenn van, és ami lenn van, ugyanaz, mint ami fenn van, így érted meg az egy varázslatát.” -Hermész Triszmegisztosz (Hamvas Béla fordítása)

2020....Gondolom sokak számára meghatározó év volt, nekem is. Jelen életünkben talán sohasem tapasztalhattuk ilyen erősen, hogy az élet zajlása látszólag mennyire nem tőlünk függ…
Minden szinten kaptuk az elbizonytalanító tényezőket, egészségügyileg, gazdaságilag, politikailag, társadalmi szinten, pszichés szinten, spirituális szinten....a bizonytalanság pedig szorongást, félelmet, aggodalmat szül...Szinte annyi lehetőségünk maradt, hogy hogyan kezeljük a megváltozott körülményeket.

De vajon így igaz ez? Jöttek a külső hatások és mi sodródtunk, mint a nejlonzacskó a szélben? Vagy a külső események a belső világunk által manifesztálódott körülmények sorozata?
Ami kint az bent? Ami bent az kint?

Az eszenciák titkai: a Perelandra MBP

A virágeszenciák hatását a leggyakrabban úgy szokták leírni, hogy harmonizálják a betegségek mögött meghúzódó érzelmi egyensúlyvesztést. Ez a megfogalmazás azonban néha megtévesztő lehet, hiszen azt a látszatot kelti, mintha az eszenciák kizárólag az érzelmi élet felől lennének megragadhatók, és minden esetben egyfajta feltárásra lenne szükség ahhoz, hogy a fizikai tüneteket össze tudjuk kapcsolni a virágeszenciákkal. Az, hogy ez mennyire nincs így, talán egyik termékkör sem példázza jobban, mint a

Perelandra MBP (Microbial Balancing Program) eszenciák

szervrendszereket kiegyensúlyozó csoportja. Ismerkedjünk meg ezekkel a rendkívüli eszenciákkal!

Eszenciák, virágeszenciák, Bach-virágeszenciák

... hogy is van ez?

Webáruházunkban csaknem 1000 különböző eszencia található különböző kategóriákba sorolva. Vannak közöttük olyanok, amik "ugyanolyan" eszenciák nagyjából azonos neveken (pl. Apróbojtorján - Agrimony), de olyanok is, amik egymáshoz hasonló eszenciák eltérő névvel (Elsősegély Cseppek - Vészcsepp - Rescue Remedy - First Aid). Általában virágból, de néha ásványokból vagy drágakövekből, néha pedig nem is tudjuk az összetételt, mert a gyártó nem adja meg. Vannak "beszédes nevű" összetett eszenciák (Sweet dreams - Gentle Sleep - Nyugodt éjszakák), és egy-egy virág nevére hallgató mono készítmények.

Nekem, aki csaknem 30 éve foglalkozom virág- és egyéb eszenciákkal, ez magától értetődő és egyszerű, azonban sokak számára bonyolultnak tűnhet. Tegyünk tehát egy kicsit rendet az eszenciák háza táján.

 

BEVEZETÉS

Régóta ismert, hogy a Gondviselés eszközei a Természetben rejtőznek, hogy Isten a füveket és fákat ruházta fel a betegségek megelőzésére és gyógyítására szolgáló erővel. Könyvünkben a Természet azon gyógyszereit mutatjuk be, amelyek más szereknél talán több áldásos hatással bírnak, és megadatott számukra a sok szenvedés és betegség leküzdéséhez szükséges erő. 

Amikor egy kérés kapcsán felmerült a lehetősége, hogy a következő blogbejegyzésünk a párkapcsolati problémákhoz kapcsolódjon, nagyon jó ötletnek tűnt, hiszen kimeríthetetlen témáról van szó. Menet közben azonban kiderült, hogy amennyire könnyű megtalálni ezt a témát, annyira nem egyszerű egy blogbejegyzés keretei közé beszorítani a maga teljességében mindazt, ami ide kívánkozik. Hiszen kis túlzással azt lehet mondani, hogy életünknek ez az a területe, amelyhez kapcsolódóan szinte mindig van egy kis gond: ha nincs párkapcsolatunk, akkor az a baj, ha van, akkor pedig az. És van is, nem "olyan", vagy ha olyan, nem „úgy”.

Itt a tavasz. Erről kinek a természet ébredése, kinek a kerti munka jut eszébe, és persze vannak olyanok is szép számban, akiknek a tavasszal szinte kötelezően megjelenő tavaszi fáradtság jelent kihívást. Ez persze nem is csoda, hiszen így tél végére már kicsit megnyomott bennünket a hosszú szürkeség és sok felhő, hiányzik a napsütés és hiányoznak a friss gyümölcsök zöldségek, amelyek segítségével feltölthetnénk vitaminraktárainkat.

Sok vásárlónk érdeklődik a különböző csakrafunkciókat erősítő eszenciákról, ezért készítettünk egy rövid összefoglalót a gyártók ajánlása alapján.

Sokan érdeklődtek már nálunk, hogy hölgyek számára milyen virág- és egyéb eszenciák lehetnek a legalkalmasabb támogatók különböző problémáik esetében.
Mivel a szóba jöhető eszenciák száma rendkívül nagy, és a különböző élethelyzetek is rendkívül összetettek lehetnek, az alábbi összeállítással szeretnénk megkönnyíteni a téma iránt érdeklődők dolgát.

Hát, a cím kicsit kacifántosra sikerült :)

Ennek az az oka, hogy az eszenciákat a különböző gyártók nagyon sokféle módon javasolják alkalmazni, és a belsőleges módszerek mellett számos külsőleges felhasználás is teret nyert az utóbbi időben.