Üzeltünk címe: 1071 Budapest, Peterdy utca 18. Nyitva: hétfő, szerda, péntek 9.00-17.00; kedd, csütörtök: 11.00-19.00. Telefon: (06-1)214-5222

Kérdése van? Hívjon minket! (06-1)214-5222

Blog

A Perelandra-eszenciák

2021.04.05 06:26
A Perelandra-eszenciák

Egyedül nem megy….”

Mostanában sokszor dúdolgatom ezt a jól ismert dalt a Ripacsok című filmből. A dal arról szól, hogy az életben egymásra vagyunk utalva, és kénytelenek vagyunk együttműködni, ha „egy nadrágban szeretnénk” elmesélni közös történetünket…

Elkülönülés, individualizáció, versengésen alapuló szemlélet….

Gondoljunk csak bele, mire szocializáltak minket! LManapság legfőbb törekvésünk, hogy a személyiség minél tökéletesebb legyen, önismeret, önfejlesztés, önérvényesítés. És persze mindezt teljesítmény alapon.
Már egész korai gyermekkortól kifelé fordítják a figyelmet, megtanítva, hogy minden tulajdonságunkat, cselekvésünket, képességünket másokhoz mérjük. Majd nem értjük, hogyan jutottunk oda, hogy sokan önbecsülés problémákkal küzdenek, maximalisták, nem tudnak „felnőni” a saját elvárásaikhoz, melyeket a környezet ültetett el bennük. Ehhez társulva az a szemlélet, és értékrendi válság, hogy mások kárán juthatunk előrébb. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk le kell győznünk azokat, akik valamilyen okból gyengébbek nálunk. Ennek nagy ára lesz a hírek szerint, hiszen ez a gondolkodásmód nem csak hihetetlen társadalmi különbségeket szül, hanem természeti katasztrófákat is előidézhet. Ugyanis sajnos a környezetünkhöz, a természethez sem állunk másként.
Felülkerekedünk rajta, szabályozzuk a saját kényelmünk érdekében, és alig látjuk, hogy már magunk alatt vágjuk a fát….(képletesen és szó szerint)

Nincs ez másként a betegségeinkkel sem.

A mai „egészségtudatos” szemléletben harcolunk a betegségekkel, legyőzzük az ilyen-olyan kórságot. Mindent megteszünk, hogy a test ne „romoljon” el, ne öregedjen meg, ne értéktelenedjen el. Rettegünk a betegségektől, és bármit teszünk, előbb-utóbb elér minket valami nyavalya. Szélmalomharc. Hacsak nem kezdünk másként tekinteni önmagunkra, szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünkre, és a betegségre.

Együttműködésen, egész-ségen alapuló gondolkodás.

A természetben mindennek megvan a maga helye, ideje, és funkciója. Persze mi ebből is a versengést látjuk, az egyes elemek háborúját. Az oroszlán elejti zsákmányát, az egyik növény kisajátítja a másik növény életterét, az erősebb legyőzi a gyengét.
Nézzünk erre más szemmel! Lássuk meg, hogy a természeti rend egy körforgás, ahol helye van a születésnek, a halálnak, a betegségnek pedig funkciója van.
Az oroszlán nem verseng zsákmányával, mindig azt ejti el aki valamiért biológiailag kevésbé alkalmas már a túlélésre, fajfenntartásra, a növényvilág változásai mindig más fajok szolgálata végett alakulnak ki. Nincs individuum, nincs öncélúság, semmi sem létezik a maga kedvéért, együttműködésben, időszerűségben és rendben élnek együtt.

Az ember az egyetlen lény a Földön, aki folyamatosan változtatni akarja oly mértékben változtatja a környezetét, beleértve embertestvérét is, hogy akár ártani is tud neki, képes elpusztítani. nem kíván vele együttműködni, akár azon az áron, hogy esetleg elpusztítja azt. Mert nem egész-séges. És addig nem is lesz, míg nem fogja fel, hogy az Élet része. Amíg nem csatlakozik vissza, vagy nem ismeri fel újra, az együttműködésen alapuló életszemléletet.
Együttműködni önmagunkkal, másokkal, a környezettel, mert „egyedül nem megy” már sokáig…

Együttműködni a betegséggel.

Ez a mai egészség-betegség szemlélettel szinte lehetetlen. i aGyökeresen kell átalakítan viszonyunkat a testünkkel. Felismerni kell ismernünk, hogy nem vagyunk egyedül. Az emberi test egy közösség, .
Ssejtek és mikroorganizmusok biológiai közössége, biológiailag. A Perelandra filózófiát azontúl, -hogy a Bach terápiához hasonlóan energetikai megközelítésben vizsgálja az emberi test működését-, mélyen átszövi az együttműködésen alapuló szemlélet. Rendkívül sajátos és érdekes összefüggéseket tár fel az ember és a természet, valamint a sejtek és a mikroorganizmusok kapcsolatáról.
Megmondom őszintén, nem volt ismeretlen ez a típusú hozzáállás, hiszen hosszú ideje tanulmányozom a pszichoszomatikus betegségelméleteket, az új tudományokat, mint epigenetika, kvantum elméletek. A Perelandra ”gondolkodásmód” számomra mindezt ötvözte, és ami a legcsodálatosabb, hogy nem csak egy új gondolkodásmód lehetőségét kínválja, hanem esszenciák formájában gyógyírrel is szolgál.

Ebben a sajátos megközelítésben a Perelandra megalkotta a Microbial Balancing Program (MBP) esszenciákat, melyek a szervrendszerek kezelésére, erősítésére szolgálnak. Nem csak energetikai, informatikai megközelítésben, hanem a mikroorganizmusokkal való együttműködés elvén.

"Nem számít, milyen hatalmasnak gondoljuk magunkat, soha nem fogunk megnyerni semmilyen csatát, amelyet a mikrobák ellen folytathatunk. Ők a túlélés mesterei és remekül alkalmazkodnak a túléléshez (mutáció)." (Machaelle Small Wright)

A 14 esszenciából álló sorozat tagjai:
-Cardiovascular
-Cell
-Digestive System
-Endokrine System
-Immune System
-Integumentrary
-Lymphatetic System
-Muscular System
-Nervous System
-Repro-Female
-Repro-Male
-Respiratory System
-Skeletal System
-Urinary System

"A mikrobák a kezdetektől fogva léteznek a bolygón, és nagy szerepet játszottak abban, hogy ezt a bolygót környezetbarát bioszférává alakítsák, amely támogatja minden életformáját, beleértve az embereket is." (Machaelle Small Wright)

A „Bach-terápián innen és túl” Workshop koncepció következő előadása erről a Perelandra filozófiáról fog szólni, mely kiegészül egy olyan betegségszemlélet ismertetésével, amiből megérthetjük, hogy hogyan tudjuk az együttműködés elvén megközelíteni a témát. Ehhez segítségül hívom kiegészítésként Dr. Bruce Lipton és Dr. Ryke Geerd Hamer munkásságát, melyet összegzünk Machaelle Small Wright, a Perelandra esszenciák megalkotójának gondolataival. Újra definiáljuk a betegségek okát, funkcióját az életünkben, és rendezzük a viszonyunkat a mikroorganizmusokkal, valamint átbeszéljük az MBP esszenciák lehetőségeit a gyógyulás folyamatában.

„Békét kötünk, nem háborút. Ahelyett, hogy megkísérelnénk uralni és ellenőrizni a vírusokat, gombákat, baktériumokat és protozoákat, használhatunk együttműködést és gondozást. Megváltoztathatjuk a mikrobákkal való hozzáállásunkat és viszonyunkat.” Machaelle Small Wright

Bővebb információ:  https://eszenciacentrum.hu/a-perelandra-eszenciakrol
Workshopra jelenkezés: https://viragterapia-tanfolyam.hu/tanfolyamaink/bach-viragterapian-innen-es-tul/
MBP esszenciák: https://eszenciacentrum.hu/spl/131361/MBP-Microbial-Balancing-Program-Solutions