Üzeltünk címe: 1071 Budapest, Peterdy utca 18. Nyitva: hétfő, szerda, péntek 9.00-17.00; kedd, csütörtök: 11.00-19.00. Telefon: (06-1)214-5222

Kérdése van? Hívjon minket! (06-1)214-5222

A Perelandra-eszenciákról

A Perelandra-központ a Washington állambeli Warrenton mellett működik, itt Machaelle Wright az 1980-as évek első felétől kezdve foglalkozik olyan eszenciák előállításával, amelyek a Természet rendjéhez illeszkedő módon és nem azzal harcban állva nyújtanak segítséget különböző problémáink megoldásában. Ez a nyitottság és a Természettel való harmónia iránti elkötelezettség, sőt a Természet, és azon túlmutatóan a Föld iránt érzett felelősség azóta is meghatározó sajátossága a Perelandra szemléletnek, s ezen keresztül természetesen a termékeknek is.

A Perelandra-eszenciák egyik legszembetűnőbb sajátossága, hogy a gyártó eltüntette a korábbi hagyományos eszencialeírásokat a honlapjáról és az újabb könyvekben sem tárgyalja már az eszenciák „üzenetét”. Ehelyett kialakította saját izomteszt-rendszerét, amelynek segítségével akár még tesztelésben járatlanok kiválaszthatják a megfelelő eszenciákat. Machaelle azzal magyarázta döntését, hogy az eszencialeírások tapasztalata szerint túlzott mértékben befolyásolják a terapeutát, aki emiatt az izomteszt eredményét is torzíthatja. Ezért az eszenciák kiválasztására az általa kialakított PKTT (The Perelandra Kinesiology Testing Technique) használatát javasolja.
A mono eszenciák alapjául szolgáló növényeket a Perelandra-kertben termesztik, méghozzá nagyon sajátságos körülmények között: az ültetési rend egy mandalát formáz, amit igazán felülnézetből lehet jól kivenni (az érdeklődők ezt a legegyszerűbben a Perelandra Facebook oldalán nézhetik meg – https://www.facebook.com/PerelandraLtd). Ezen kívül a kert közepén egy szobor is áll, ami az eszenciák rezgésének erősítését és stabilizálását szolgálja. Korábban erre célra egy piramisszerű struktúra állt a kertben. Az eszenciákat két változatban készítik, az eszenciáknál hagyományos brandys (konyakos) és ecetes tartósítószerrel. Eltérően pl. a Bach-virágeszenciáktól a Perelandra-eszenciáknak rögzített adagolási ajánlása sincs, illetve az ajánlott mennyiség eszenciánként változhat.
A Perelandra-eszenciákat szemlélve több csoportot különíthetünk el közöttük. Természetesen léteznek mono és összetett eszenciák, ahogy az ma már számos gyártónál megfigyelhető. Ugyanakkor csak a legkorábban kialakított eszenciák esetében (Rózsa 1 és 2, illetve Kerti eszenciasorozatok) lehet tudni, hogy mely növényből készül az eszencia, a többi eszencia esetében a receptúra titkos, csak annyit árul el Machaelle, hogy „természetes növényi, ásványi energiák, valamint természetes gázok és elemek energetikai mintázatainak felhasználásával készülnek”. Az összetett eszenciák esetenként 30-40 komponenst is tartalmazhatnak.
Az eszenciák egy részét sorozatokba szervezték, így jött létre a fent említetteken kívül a Soul Ray (Léleksugár) és Nature Program eszenciasorozat. Ezen eszenciák esetében az ajánlott szedés napi 1 alkalommal 1-1 csepp nyelv alá cseppentve, vagy néhány csepp egy pohár vízben feloldva, de természetesen keveréket is lehet belőlük készíteni, illetve időben elválasztva több eszenciát is lehet szedni (például az egyik félét reggel, a másikat este). Nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy míg Kerti (Garden) sorozat 18 eszenciája a mindennapi élet problémáinak megoldásában segít, a Rózsa 1 sorozat fő támadási pontja a hétköznapi értelemben vett fejlődés támogatása, a Rózsa 2 eszenciasorozat pedig a tudatosság fejlődését támogatja, illetve ehhez a folyamathoz biztosítja a központi idegrendszer harmonikus működésének hátterét. Mindkét Rózsa sorozat 8-8 eszenciát foglal magában. Ugyancsak 8 eszenciát tartalmaz a Soul Ray sorozat, amely a lelki folyamatok kiegyensúlyozásában támogatja használóját, míg a 9 eszenciát tartalmazó Nature Program eszenciasorozat két módot kínál az energiák áramlásának rendezésére (fontos kihangsúlyozni, hogy az energiaáramlás megfogalmazása nagyon hasonlít ugyan a kínai meridián rendszerre, mégsem teljesen azonos azzal). Az egyik mód a bakteriális (B-1 és B-2), gombás (F-1 és F-2) illetve virális (V-1 és V-2) hátterű egyensúlyvesztés harmonizálása (hiszen a Perelandra kiindulópontja szerint minden probléma visszavezethető az ember és a Természet közötti harmónia felborulására), míg a másik a planéta és az Univerzum energiájával való összehangolódást segíti (Bowl, Moon, Sobopla).
E sorozatok mellett meg kell említeni az MBP (Microbial Balancing Program) cseppeket, amelyeknek különleges sajátossága, hogy fizikai szinten megragadható módon, az egyes szervrendszerek energetikai egyensúlyzavarait képes korrigálni. Így beszélhetünk Sejt, Csontrendszer, Légzőrendszer, stb. eszenciákról, valamint külön a hölgyeknek illetve uraknak szánt Női és Férfi nemi szervek eszenciakeverékeiről, vagy akár az évről-évre újra elkészített Szezonális Egyensúly (Seasonal Balancing) eszenciáról, amely az éppen arra az évre jellemző energetikai zavarok kiegyenlítését teszi lehetővé, s ily módon akár még az adott évben jelentkező influenzával szemben is nagyobb ellenállásra tehetünk szert. Természetesen fontos kihangsúlyozni, hogy ezek nem a hagyományos értelemben vett gyógyszerek, és nem is helyettesítik az alapos kivizsgálást, de jó szolgálatot tesznek minden olyan esetben, amikor egy-egy szervrendszer alkati gyengeségével, sérülékenységével, energetikai instabilitásával találkozunk.
E komplex szerek mellett más, különálló készítményekkel is találkozhatunk a Perelandra kínálatában. Ezek nem részei egyik sorozatnak sem, önálló termékként adnak választ egy-egy konkért életterületet érintő problémáinkra. Ezek közül a legismertebb (és talán a legfontosabb is) az ETS+ (Emergency Trauma Solution), amely a Perelandra Elsősegély Cseppjének tekinthető. Mind indikációjában, mind alkalmazásának módjában megfeleltethető ennek, sőt létezik külön növényeknek és állatoknak (emellett a vizeknek, sőt a légkör számára) kialakított változata is, mutatva a Perelandra elkötelezettségét a Természet és a Környezet megőrzése, gondozása, s végső soron megmentése iránt.
Ezek mellett több specifikus területet támogató eszenciakeverék is elérhető a Perelandra kínálatában. Ilyen az Energy Balancing & Stabilizing (Energia Egyensúly), a Natural Aging (Természetes öregedés), Join Health (Egészséges Ízületek), vagy akár a Weight Balancing (Testsúly Egyensúly), több más keverék mellett. Több összetett eszencia külön kutyák és macskák számára is kapható.