Üzeltünk címe: 1071 Budapest, Peterdy utca 18. Nyitva: hétfő, szerda, péntek 9.00-17.00; kedd, csütörtök: 11.00-19.00. Telefon: (06-1)214-5222

Kérdése van? Hívjon minket! (06-1)214-5222

Blog

Az eszenciák titkai: a Perelandra MBP

2019.05.17 07:25
Az eszenciák titkai: a Perelandra MBP

Az eszenciák titkai: a Perelandra MBP

A virágeszenciák hatását a leggyakrabban úgy szokták leírni, hogy harmonizálják a betegségek mögött meghúzódó érzelmi egyensúlyvesztést. Ez a megfogalmazás azonban néha megtévesztő lehet, hiszen azt a látszatot kelti, mintha az eszenciák kizárólag az érzelmi élet felől lennének megragadhatók, és minden esetben egyfajta feltárásra lenne szükség ahhoz, hogy a fizikai tüneteket össze tudjuk kapcsolni a virágeszenciákkal. Az, hogy ez mennyire nincs így, talán egyik termékkör sem példázza jobban, mint a

Perelandra MBP (Microbial Balancing Program) eszenciák

szervrendszereket kiegyensúlyozó csoportja. Ismerkedjünk meg ezekkel a rendkívüli eszenciákkal!

Nevében a célja

Szemügyre véve ezeket a szereket az első, ami rögtön szembetűnik, hogy az elnevezésük magától értetődő módon utal a arra a területre, ahol a problémát TAPASZTALJUK: Szív- és érrendszer, Légzőrendszer, Vizeletkiválasztó rendszer, összesen 14 keverékről beszélünk.

Ezek a keverékek sok vonatkozásban különböznek más gyártók termékeitől, de még más Perelandra-eszenciáktól is. Egyfelől sok, esetenként 30-40 összetevőt tartalmaznak, másfelől ezeket összetevőket nem ismerjük pontosan, ezt a gyártó üzleti titokként kezeli. Azt is fontos hangsúlyozni, hogy (a Perelandra általános megközelítésének megfelelően) ebben az esetben nem az érzelmi állapot befolyásolása a célunk, hanem az adott szerv és mikrobiális környezetének a harmonikus együttműködésének támogatása.

A Perelandra filozófia egyik meghatározó eleme ugyanis az, hogy a bennünk működő test-lélek-szellem harmónián túlmenően a környezetünkkel és a környezetünk élőlényeivel is képesek legyünk békés egymás mellett élésre. Ebben a felfogásban a betegség kialakulása és tünetei a bennünk és körülöttünk lévő élőlényekkel való összeütközésből fakad.

Ez azért lényeges, mert (ahogy a gyártó is mindig kihangsúlyozza) azért ezen eszenciák esetében sem arról van szó, hogy egyes szervek BETEGSÉGEI gyógyíthatók a segítségükkel. Az az állapot gyógyítható, ami a betegség kialakulásához vezet, tulajdonképpen azt leehet mondani, hogy ezek a szerek egyes szervek működését harmonizálják. Ehhez azonban az esetek nagy részében nincs szükség terapeutára, vagy valamilyen segédeszközre, hiszen az esetek nagy részében be tudjuk határolni, hogy mely szervrendszerünk érintett egy-egy problémában. Persze azért kapunk támpontokat, hogy egy-egy szervrendszerhez kapcsolódóan milyen tünetek, betegségek esetén jusson eszünkbe az eszencia.

 • Cardivascular (Szív- és érrendszer): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a keringési- és érrendszer működését. Érdemes ezt az oldatot választani, ha probléma van az alábbi területek szabályos és kiegyensúlyozott működésében: aorták és vénák, a vér és a vér alkotórészei, az érrendszer (artériák, vénák, kapillárisok), szív, koszorúserek, portális erek, szívbillentyűk stb.
 • Cell (Sejt): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a sejtek működését. Bármilyen sejtszintű működési zavar vagy gyengeség esetén érdemes ezt az oldatot választani.
 • Digestive (Emésztőrendszer): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani az emésztőrendszer működését. Amennyiben az emésztőrendszer (a szájüregtől a végbélig, beleértve az emésztőrendszer járulékos szerveit, pl. az epehólyag, máj, hasnyálmirigy, nyelv, fogak stb.) működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.
 • Endocrine (Endokrin rendszer): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a hormonrendszer működését. Amennyiben a hormonális rendszer (értve ezalatt az összes hormontermelő szervünket) működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.
 • Immune (Immunrendszer): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani az immunműködést. Amennyiben az immunrendszer működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani. Az oldat előnyösen befolyásolhatja az immunsejtek számát és aktivitását, az elsődleges (csontvelő, csecsemőmirigy) és a másodlagos immunszervek (mandulák, nyirokcsomók stb.) működését. Mivel az immunrendszer és a nyirokrendszer működése számos ponton összekapcsolódik, érdemes a kettőt együtt szedni.
 • Integumentary (Bőr és kültakaró): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a bőr és a kültakaró (beleértve az abban található és kapcsolódó szervek, szövetek) működését. Amennyiben a bőr, a bőr rétegeinek, az abban található érzéksejteknek stb. működési zavarát, gyengeségét, a hajnak, a körmöknek kóros elváltozásait tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.
 • Lymphatic (Nyirokrendszer): A nyirokrendszer az immunrendszer része, védi a szervezetet a mikroorganizmusok ellen, valamint óvja a sejteket és sejtalkotókat a károsodástól. A nyirokrendszer kifejezés egyszerre utal a nyirokér-hálózatra, amely továbbítja a nyirokként ismert nedvet, és a szerveket, amelyek előállítják és raktározzák az immunvédekezésben jelentős szerepet játszó egyik fehérvérsejt-típust, a limfocitákat. Mivel a nyirokrendszer jelentős szerepet játszik az immunvédekezésben, fontos, hogy immunproblémák felmerülése esetén a BMP Immunrendszer és BMP Nyirokrendszer oldatot együtt alkalmazzuk.
 • Muscular (Izomrendszer): Az izomrendszer magába foglal minden izmot, legyen az akaratlagosan irányított (harántcsíkolt izom) vagy a vegetatív funkciókhoz kapcsolódó (simaizom), vagy akár a szívizom. Ugyanerre a szerre van szükség, amikor egyes erek (artériák, vénák stb.) működési zavara mögött az izomrendszerben (vagy konkrétan a kapcsolódó izomban) bekövetkező elváltozás húzódik meg.
 • Nervous (Idegrendszer): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani az idegrendszer működését. Amennyiben az idegrendszer (legyen szó akár a vegetatív, akár a központi- vagy perifériás idegrendszer működéséről, vagy a szenzoros érzékelési problémákról) működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.
 • Repro - Female (Női nemi szervek): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a női nemi szervek működését. Amennyiben a női reproduktív rendszer (értve ezalatt a külső és belső nemi szerveket egyaránt) működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.
 • Repro - Male (Férfi nemi szervek): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a férfi nemi szervek működését. Amennyiben a férfii reproduktív rendszer (értve ezalatt a külső és belső nemi szerveket egyaránt) működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.
 • Respiratory (Légzőrendszer): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a légzőrendszer működését. Amennyiben a légzőrendszer (az orrtól kezdve egészen a tüdőig) működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.
 • Skeletal (Csontrendszer): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a csontrendszer működését. Amennyiben a csontrendszer (a csontrendszer egészének, az egyes csontoknak vagy ízületeknek) működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.
 • Urinary (Vizeletkiválasztó rendszer): Ez az oldat segít egyensúlyban tartani a vizeletkiválasztó-rendszer működését. Amennyiben a vizeletkiválasztó-rendszer (vesék, húgyutak, húgyhólyag, beleértve a kapcsolódó erek, idegek és vezetékek) működési zavarát vagy gyengeségét tapasztaljuk, érdemes ezt az oldatot választani.

Egyedi, de nem bonyolult: az eszenciák szedése

Persze azért a Perelandra honlapján találunk ajánlásokat, hogy mikor mit érdemes kipróbálni, pl. általános erősítőként, illetve aki most ismerkedik az MBP eszenciákkal, azoknak érdemes az Immun és Nyirokrendszer cseppekkel kezdeni, hiszen ezek jelentik minden kiegyensúlyozott működés alapját.

Ugyanakkor fontos kihangsúlyozni, hogy ezek a változások jellemzően nem egyik pillanatról a másikra következnek be, az MBP eszenciákra érdemes hosszabb időn keresztül szedendő cseppekként gondolni (ennek talán legérdekesebb megnyilvánulása, hogy a 15ml-es eszenciákból áll teljes készletet a Perelandra Travel Kit-ként, vagyis úticsomagként árusítja). Ezért ezekből az eszenciákból az "alapkiszerelés" a 60ml-es, amelyből eleinte naponta 2x, majd néhány hét elteltével naponta 1x kell bevenni az adagolási táblázatban megadott mennyiséget.

Ahogy a táblázatból is látszik, a gyártó három korosztályra és az állatok számára ad meg adagolási útmutatót, amely eszenciánként különböző lehet. A táblázatból az is látszik, hogy van lehetőség higított formában történő szedésre, ilyenkor nem közvetlenül a nyelv alá cseppentjük az eszenciát, hanem egy kanál vízben oldjuk fel a bevétel előtt.

És még egy apróság: mint (csaknem) minden Perelandra eszencia esetében, az MBP eszenciákat is választhatjuk alkoholos helyett ecetes tartósítással. Ez jó választás lehet azoknak, akik valamilyen okból idegenkednek az alkoholos formától. Én (saját tapasztalataim alapján) azonban szeretném arra felhívni a figyelmet, hogy az íze miatt gyermekek az ecetes formát kevésbé, vagy egyáltalán nem fogadják el.