Üzeltünk címe: 1071 Budapest, Peterdy utca 18. Nyitva: hétfő, szerda, péntek 9.00-17.00; kedd, csütörtök: 11.00-19.00. Telefon: (06-1)214-5222

Kérdése van? Hívjon minket! (06-1)214-5222

Blog

Az Indigo-eszenciák

2021.06.13 21:45
Az Indigo-eszenciák

 

...”legyen néked a te hited szerint”… (Máté evangéliuma, 8:13)


Elérkeztünk a „Bach-virágterápián innen és túl” workshopsorozat utolsó esszenciacsaládjának a bemutatásához. Ez az alkalom az Indigo esszenciákról fog szólni. Már a név sugalmazza, hogy kiknek szánta az esszenciákat készítőjük, Ann Callaghan.

A hírek szerint a 90-es évek elejétől (egyesek szerint már a 70-es, 80-as években is) különleges generáció látott napvilágot. Nevüket az aura domináns árnyalatáról kapták. Feladatuk nem kisebb, mint az emberiség gyógyítása, a Föld megmentése, egy új korszak létrehozatala, egy lényegi paradigmaváltás kivitelezése. Megsegítésükre kezdtek el készülni ezek az esszenciák, hiszen ezeknek a szülötteknek, igen nagy nehézség a „régi” nemzedék által felépített világban élniük.
Én nem tudom, hogy ez így van e, de tény, hogy a mai gyermekek és fiatal felnőttek olyan nehézségekkel néznek szembe, amelyek talán illenek erre a megközelítésre. És talán bátorkodhatunk túl látni azon a megkülönböztetésen, hogy ki indigó vagy kristály, vagy szivárvány, mert mindannyiunkat érinthet az a problémakör, hogy hogyan is illeszkedjünk a megváltozott körülményekhez. Valójában ezek az esszenciák egyrészt az integrációról, másrészt az újradefiniálásról szólnak, mind a külső körülményeinkre, mind a belső világunkra vonatkozólag.

„Létünket a paradoxon nagy törvénye szabályozza, amely azt tanítja, hogy mennél nagyobb erővel taszítanak a körülmények lefelé, annál inkább megnövekszik a felhajtóerő, és előbb-utóbb érvényesül. Éppen úgy, mint amikor egy parafadugót nyomunk a víz alá.” (Popper Péter)

Változás…

Tény, hogy a virágeszenciák világa nehezen tudja elkerülni a spiritualitást. Akik vonzódnak az efféle energetikai és információs gyógyászathoz, általában vonzódnak az ezotériához, vagy a spirituális gondolkodáshoz is. És akik kevésbé, valószínűleg őket sem kerülték el bizonyos információk, ami a jelen életünkre vonatkoznak, túlmutatván a hétköznapi történéseken. Gondolok itt az asztrológiai hatásokra, a korszakváltás hírére. A csapból is az folyik, hogy befelé kell fordulnunk, fel kell emelkednünk, egy új tudatosság szintjére kell lépnünk. (Ezt a nyomást szoktam én spirituális frusztrációnak nevezni.)

Teljesen mindegy, hogy mit is gondolunk ezekről a dolgokról, (úgyis igazunk lesz) ami biztos, hogy bármilyen a világnézetünk, a frusztráció, a félelem, a bizonytalanság, a kimerültség, a depresszió köztünk jár. És alig van bizonyosság amibe kapaszkodhatunk. Olyan világban élünk ahol az ambivalencia határoz meg mindent. Ellentétes információk áramlanak, van, hogy ugyanazon dologról egymásnak ellentmondó állítás hangzik el. Nem tudunk tényekre alapozni.

„A tényekkel az a baj, hogy túl sok van belőlük. Mindenre lehet példát, majd ellenpéldát mondani.„ (Popper Péter)


Spiritualitás a hétköznapokban….


Azt hogy milyennek érzékeljük a valóságot, a világnézetünk határozza meg. A világnézetünket pedig a tudásunk, a hiedelemrendszerünk, és a tapasztalaton alapuló gondolkodásmódunk. Ebben az a jó hír, hogy ha szenvedést okoznak a körülményeink, változtathatunk. Ha a külső körülményeken nem is, de az ahhoz való viszonyulásunkon igen. Ha felismerjük, hogy miért reagálunk negatívan egy-egy élethelyzetre, lehetőségünk van máshogy tekinteni rá. Bármit is gondolunk, igazunk lesz....”legyen néked a te hited szerint”…Igen, lehet, hogy meg kell menteni a Földet, lehet, hogy más tudatosságra kell ébrednünk, lehet, hogy dimenziót kell ugranunk, lehet új korszak köszöntött ránk, de a fő kérdés, hogy hogyan vagyunk a hétköznapi kihívásainkkal. Mennyire érezzük most bizonytalannak a világunk, mennyire félünk a változástól. Addig amíg nem érezzük magunkat stabilnak, a spirituális információk szorongást, bűntudatot, frusztrációt ébreszthetnek bennünk.

„Ha rosszak a mindennapok, végül rossz lesz az egész élet. A tartalmas, jó élet egyik legfontosabb titka, hogy nem szabad maradékot hagyni. Minden napot, minden élethelyzetet, minden életkori szakaszt a maga teljességében, maradékok nélkül kell végigélni.” (Popper Péter)


Stabilizálás ásványokkal...

Rendhagyó módon az Indigó esszenciák többsége nem növényekből készül, hanem ásványi energiák vannak vízbe programozva. A növényvilág egy dinamikus létforma, folyton változó, az ásványi energiák ehhez képest statikusabban. Edward Bach azért választotta a növényi eszenciákat, mert az ember érzelem világa inkább a növényi formákhoz kapcsolódik. (Aki a virágot szereti….) Használjuk őket táplálékként, gyógyszerként, illetve gyógyírként. Tehát támogatják az embert biológiai és érzelmi szinten. Az ásványok a stabilizáló energiáikon túl (gondoljuk csak a kristálygyógyászatra), olyan energialenyomatokra is hatással vannak, melyek mélyen gyökerező problémákat okozhatnak. Megkövült és determináló információk és energiák oldására szolgálnak.


Az Indigo esszenciák között megtalálható jó néhány, ami segíthet krízisek és megpróbáltatások esetén is:

  • KEEP BREATHING (Lélegezz) SURVIVAL SERIES INDIGO ESZENCIA 15ML- Olyan időkre, amikor sok szorongás mellkasszorítást okoz a szív tájékán. Ez az esszencia segít emlékezni arra, hogy folyamatosan mélyen lélegezzünk. (haslégzés) Ahogy sikerül összpontosítani a levegőt, úgy csatlakozni fogunk a jelen pillanathoz, újra középpontba kerülhetünk.
  • INTEGRATE AND GROUND (INTEGRÁLÁS ÉS FÖLDELÉS) RESEARCH SERIES INDIGO ESZENCIA 15ML-Ebben a pillanatban a Föld bolygón számos olyan energiával találkozunk, amelyek könnyen levezethetnek minket a középútról. Ezek az energiák kombinálódhatnak félelemmel, valamint a WiFi és az elektroszmoggal. Az energiák ilyen keveréke megalapozatlannak, kiszolgáltatottnak és szorongóvá tehet minket.
  • RISE & SHINE (emelkedés és ragyogás) SURVIVAL SERIES INDIGO ESZENCIA 15ML- Arra emlékeztet, hogy amint reggel mikor kinyitod a szemed, az új lehetőségekre kell összpontosítani ahelyett, hogy visszatekintenél a megszokott életre. Rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre egy új paradigma létrehozásához, mindössze annyi kell, hogy napi szinten megtartsuk az új paradigmát és az összes lehetőséget.
  • DEEP MAGENTA OPIUM POPPY (MÁK) RESEARCH SERIES INDIGO ESZENCIA 15ML- Ez a szakasz, amit gyakran neveznek "felemelkedésnek" is, lehet nagyon is ijesztő, hiszen ebben a folyamatban arra van szükségünk, hogy a félelem által leválasztott részeinket visszahívjuk - és nem csak jelenlegi életünkből, hanem valamennyi korábbi inkarnációnkból is. Ez az eszencia segít enyhíteni a félelmet és gyorsítja az integráció folyamatát.


„Nincs nagyobb támadás az emberi méltóság ellen, mint a félelem. A félelmek meggátolnak abban, hogy önmagunk legyünk. Lelki bajaink legnagyobb része a gyávaságunkból fakad. Csak a bátorság ad belső tartást és emberi méltóságot.” (Popper Péter)


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Bevezetés Indigo esszenciák világába című következő workshopunkra, melyen megismerkedünk az indigó gyermekek tulajdonságaival, nehézségeikkel. Nyilvánvalóvá válik majd, hogy a nekik készített esszenciák bárkinek segítségül szolgálhat, akinek integrációs problémái vannak. Majd felvetünk néhány a vízöntő korszakkal kapcsolatos kérdést, ehhez kapcsolódóan megismerkedünk az Indigo esszenciák Krízis és Túlélést segítő sorozatával.

 

Bővebb információ: https://eszenciacentrum.hu/sct/758873/Indigo-Eszenciak

Workshopra jelentkezés: 

https://viragterapia-tanfolyam.hu/tanfolyamaink/bach-viragterapian-innen-es-tul/

Indigo krízis és túlélő összetett eszenciákról: 
https://eszenciacentrum.hu/spl/637049/Research-Krizis-Eszenciak
https://eszenciacentrum.hu/spl/976026/Tulelo-Survival-eszenciak