Üzeltünk címe: 1071 Budapest, Peterdy utca 18. Nyitva: hétfő, szerda, péntek 9.00-17.00; kedd, csütörtök: 11.00-19.00. Telefon: (06-1)214-5222

Kérdése van? Hívjon minket! (06-1)214-5222

Blog

Védő Orchidea Eszenciák

2021.01.26 09:46
Védő Orchidea Eszenciák

„ Ami fenn van, ugyanaz, mint ami lenn van, és ami lenn van, ugyanaz, mint ami fenn van, így érted meg az egy varázslatát.” -Hermész Triszmegisztosz (Hamvas Béla fordítása)

2020....Gondolom sokak számára meghatározó év volt, nekem is. Jelen életünkben talán sohasem tapasztalhattuk ilyen erősen, hogy az élet zajlása látszólag mennyire nem tőlünk függ…
Minden szinten kaptuk az elbizonytalanító tényezőket, egészségügyileg, gazdaságilag, politikailag, társadalmi szinten, pszichés szinten, spirituális szinten....a bizonytalanság pedig szorongást, félelmet, aggodalmat szül...Szinte annyi lehetőségünk maradt, hogy hogyan kezeljük a megváltozott körülményeket.

De vajon így igaz ez? Jöttek a külső hatások és mi sodródtunk, mint a nejlonzacskó a szélben? Vagy a külső események a belső világunk által manifesztálódott körülmények sorozata?
Ami kint az bent? Ami bent az kint?

A harmónia felborul

Valójában egy bizonyos szempontból mindegy is, mert teljesen lényegtelen, hogy áldozatnak vagy tettesnek látom magam a helyzetben, a harmónia felborul. És véleményem szerint csak kevesen jutottak el ténylegesen a "minden rendben van" állapotába, kevesen tudták meghaladni a dualitás szemléletét. (ha egyáltalán meg lehet/kell haladni...) Ha a körülmények áldozata vagyok, félek, szorongok, aggódom. Ha úgy érzem, hogy valamilyen következmény mindaz ami történik és hatással vagyok a külvilágra, elkerülhetetlen a frusztráció, és a bűntudat. 

Sokaktól hallottam, hogy "én nem félek a vírustól, mert...." És itt jött mindenkinek a saját hitrendszeréből fakadó magyarázat, de közben frusztrált volt, mert ugye most kellene "megvilágosodni", mert így meg úgy a bolygóállások stb...Nem is folytatnám a sort.
Egy biztos. Senkinek sem volt könnyű. Mert hatással vagyunk, és hatnak ránk. Mindemellett feljöhettek olyan belső tartalmak, amelyeket hosszas kitartó munkával szőnyeg alá sepertünk, feladatok amiket halogattunk, döntések melyeket meg kellett hoznunk. És veszteség, elengedés, korlátok, alkalmazkodás…

Milyen eszenciák?

Jöttek a megkeresések, hogy általánosságban milyen eszenciákat javasolnék a helyzetre. Megvallom őszintén, eddig nem nagyon foglalkoztam az energetikai védelemmel, mert valahogy mindig azt gondoltam, hogy ha az emberben harmónia van, és tudatában van azzal, hogy a világ és minden látható és láthatatlan létezője nem az ellensége, hanem a barátja, érte és nem ellene van, akkor védett a "negatív" hatásokkal szemben. Eddig...Most túl sok volt a hatás, fizikai, lelki és szellemi (spirituális) szinten is. Szembesültem azzal, hogy van egy komfortzóna elhagyás tolerancia szint. Van az a pont amikor kegyelmet kérünk. 

A Living Tree Orchidea eszenciák között készültek kifejezetten védelemre szolgáló összetett eszenciák. Széleskörben alkalmazhatóak, nemcsak embert próbáló időkben, hanem egyéni érzékenységtől függően is. Talán az orchidea eszenciák világa a "legspirituálisabb" a műfajban, és mint Bach terapeutának nekem is először kicsit földtől elrugaszkodottnak tűnt a téma. (Természetesen csak annyira, mint amennyire egy Bach tarapeuta nem az.:) Ha pár szóval kellene jellemezzem, akkor az intuíció és precizitás jutna eszembe, hiszen a legfinomabb energiákkal dolgoznak, minden apró részletre odafigyelvén, egy ember végtelen összetettségének harmonizálása végett. Ennek a virágeszencia családnak a védő eszenciák termékköre úgy érzem most igen aktuálissá vált. "Megszólítottak" , mint készítőjüket egykor.…

Defender From the Dark – Védelem a sötétségtől

Sötétség…Önmagában nem létező, csupán a fény hiánya. Ha egy sötét szobában felkapcsolom a villanyt, eltűnik. Ha soha többé nem kapcsolom le, nem jön vissza. Aztán a villanykörte egyszer csak kiég. Elfárad, nem tud folyton világosságot adni, újra sötét lesz, amíg ki nem cserélem a villanykörtét.
Mi sem tudunk mindig ragyogni. Időnként bennünk is sötét van, ezáltal körülöttünk is. Szükséges, mint a nappal és az éjszaka. Ez az eszencia valójában abban nyújt segítséget, hogy ne uralkodjon el rajtunk ez az állapot, segít „kicserélni a villanykörtét.” (https://eszenciacentrum.hu/spd/EC-OM-018/Defender-from-the-Dark-orchidea-eszencia)
A Defender From the Dark mono esszenciára épülnek a védő eszenciák. Ez az alapja, és intuitív, illetve kineziológiai mérések alapján egészíti ki valamilyen irányba a gyártó.

Például a Defender of the Light összetett esszencia esetében a védelem a Violacea Veritas hatás felé irányul. Ez az esszencia a harmadik szem megnyitására hivatott, tehát az intuitív képesség fejlődését, és az érzékelést erősíti, általa kinyílhatnak a kapuk belső világunk felé, és a külső tapasztalás is „színesebb lehet” a hétköznapi megszokottnál. És nem tudhatjuk mi jön be azon a kapun. (https://eszenciacentrum.hu/spd/EC-CO-007/Defender-of-the-Light-osszetett-orchidea-eszencia)

A Defender of the Source esszencia megint csak egy más aspektusból ragadja meg a védelem témakörét. Itt a Source of Life hatás mentén, mely a legerősebb teremtő erőt ébreszti fel, a szexuális (kundalini) energiát. Na most az tény, hogy sokféleképpen tudjuk használni, szándék, személyiség érettségi szint függvényében és spirituális szinteken is. Itt is szembesülhetünk „sötét” tartalmakkal, melyek jó ha nem szennyezik tiszta szándékunkat. Ebben a témában természetesen nem kizárólag csak a szexulális életben felmerülő problémákra gondolok, hiszen ezen típusú energiából táplálkozik az ember minden alkotó, teremtő képessége is. (https://eszenciacentrum.hu/spd/EC-CO-008/Defender-of-the-Source-osszetett-orchidea-eszencia)


Beleástam magam mélyebben a témába, és megszületett bennem a szándék, hogy összerakjak egy ismeretterjesztő workshopot. Szeretettel invitálok minden kedves érdeklődőt, a  Living Tree Orchidea eszenciák különleges világába.
A workshopon megismerkedünk az ember energetikai rendszerével, az "Élő fa" filozófiával, az eszenciákkal kapcsolatos általános tudnivalókkal és a védő eszenciákkal.

Bővebb információ: https://eszenciacentrum.hu/az-orchidea-eszenciakrol
Workshopra jelenkezés: https://viragterapia-tanfolyam.hu/tanfolyamaink/bach-viragterapian-innen-es-tul/
Védő eszenciák: https://eszenciacentrum.hu/spl/129932/Vedo-eszenciak