Új jelszó kérése

A hónap virágeszenciája

Mit takar a cím? Havonta megújuló akciós termékkörünkre utal, s ezen akció keretében havonta kiválasztunk egy növényt, s az ÖSSZES ebből a növényből készült eszencia 10% kedvezménnyel vásárolható meg.

Egyben kísérletet teszünk arra is, hogy az adott eszenciákról rendelkezésre álló információkat minél szélesebb olvasóközönséghez eljuttassuk.


 

2018 januárjában a kiválasztott virág

 

a Vadrózsa (Wild Rose)

 

Dr. Edward Bach eredeti leírása szerint ez az eszencia azoknak segít, "akik ok nélkül érdektelenné, lemondóvá váltak a világ eseményei iránt, akik átsiklanak az életen, végzik a dolgukat, de nem tesznek különösebb erőfeszítést azért, hogy sorsukat jobbá tegyék és életükben élvezetet leljenek. Harc nélkül lemondanak az életről."

 

Dr. Bach ezt az eszenciát az "Érdektelenség" csoportba sorolta.

A lelkesedés felkeltésére. Az életben való aktív részvételre serkent. Az érdeklődés hiánya, a rezignáció vagy a lemondás ellen. Hasznos a reménytelen, passzív helyzetekben.

A gyepűrózsa Európa jó részén, Észak-Afrikában és Nyugat-Ázsiában megtalálható, a síkságoktól a hegyvidékekig (1000-1200m t.sz.f. magasságig) mindenütt megélő cserje. Magyarországon szinte bárhol találkozhatunk vele, az Alföldön ritkább, a dombvidékek és középhegységek cserjéseiben, napos lejtőin, erdőszélein kifejezetten gyakori. Fényigényes, a szárazságot jól tűri. Eszenciája afőzéses módszerrel készül a virágzó, leveles hajtásvégekből, virágzási ideje májustól júniusig tart.

 

Erre az eszenciára akkor van szükség, amikor azt érezzük, hogy csak sodródunk az életünkben. Amikor a mindennapi élet örömtelen és kilátástalan taposómalommá vált, és nem is igazán látjuk azt, hogy ez másképp is lehetne. Fontos kihangsúlyozni, hogy ez nem egy Gyertyán-állapot. Hiányzik belőle a bizonytalanság és a fáradtság, ugyanakkor meghatározó az értelmetlenség érzése és a lemondás, valamint ez utóbbiból levezethető módon a céltudatos aktivitás hiánya.

A Vadrózsa-állapot sajátossága egyfajta lemondó, beletörődő attitűd. Fontos kihangsúlyozni, hogy ebben az esetben Dr. Bach azt emelte ki, hogy ok nélkül válnak lemondóvá. Bár nagyon sokszor hozzákapcsolható egy-egy nagyon régi élmény, de ez minden esetben másodlagos. A tipikus Vadrózsa-állapot (amelyre a kliens sokszor nem is panaszkodik, mert természetesnek tartja) általában a gondolatok és a kommunikáció szintjén is együtt jár a törekvések, célok értelmetlenségének megjelenítésével és a korlátozott működőképesség fenntartásának szándékával.

Bizonyos szempontból a Vadrózsa-állapot a Jerikói lonc ellentettje: míg az utóbbi esetében a múlt szép emlékeihez való túlzott kötődés a probléma, a Vadrózsa-állapotnál a a kötődések hiánya. Nem feltétlenül a gyökerek hiányáról van szó, krónikus Vadrózsa -állapotban is lehetnek, sőt általában vannak is a kliensnek szeretetkapcsolatai, amelyek fontosak a számára, de ezek nem feltétlenül kötik meg, illetve nem ragaszkodik hozzájuk.

A Vadrózsa-eszencia pozitív potenciálját Frank Herbert (A Dűne) mondata fejezi ki leginkább: „Az élet titka nem probléma, amit meg kell oldani, hanem realitás, amit át kell élni.” Az eszencia képessé tesz az élet értékeinek meglátására, megerősíti az öröm átélésének képességét és lehetőségét.

 

Mi a különbség a három termék, illetve gyártóik között? Megkíséreltük összefoglalni:

  • Hazai gyártású virágeszenciákat az Ulmus Kft. állít elő 1995 óta. A termék jellemzője, hogy az anyaoldatok eredeti élőhelyen készülnek, a kereskedelmi forgalomba kerülő kiszerelés hígítását pedig laboratóriumi tisztaságú körülmények között kézi munkával, a gépesítés teljes mellőzésével végzik. A termékek kitűnnek az egyéb eszenciák közül kedvező árukkal is. A készítmények 10ml-es cseppentős kiszerelésben kerülnek forgalomba.
  • A francia DEVA Laboratoire Dr Bach eredeti módszere szerint, gondosan kiválasztott termőterületen, illetve biokertészetekben vagy biodinamikus termőhelyen élő virágokból állítja elő eszenciáit. A DEVA Laboratoire készíti az Európai virágeszenciákat is, illetve méltán népszerűek a Bach- és Európia virágeszenciák felhasználásával készülő DEVA összetett virágeszenciák is. A készítmények 10ml-es szórófejes vagy (a mono eszenciák) 30ml-es cseppentős kiszerelésben kerülnek forgalomba.
  • Harmadik termékcsoportunk az Origonal Bach-eszenciáké, amelynek anyaeszenciáit a mai napig Mount Vernonban, Dr. Bach munkásságának színhelyén, a The Bach Centre közreműködésével állítják elő, és világszerte a Nelsons cég forgalmaz. 1933-ban Dr. Bach a Nelsons céget bízta meg a tinktúrák töltésével és kereskedelmével. A Nelsons céget 1860-ban alapították, máig családi vállalkozás maradt, mely a természetes egészségápolásra specializálódott. A mono eszenciák 10 és 20ml-es cseppentős kiszerelésben kerülnek forgalomba.

 


 

Havi akciós termékek:

 

Termék Link Akciós ár

 

Ulmus (magyar) termék, 10ml. cseppentős:

https://eszenciacentrum.hu/spd/EC-BU-037/Wild-Rose-37-Vadrozsa-virageszencia

1.300.-

DEVA (francia) termék 10ml, szórófejes:

https://eszenciacentrum.hu/spd/EC-BD-17/Gyepurozsa-Wild-Rose-Rosa-canina

2.745.-

Nelson (angol) termék 20ml. cseppentős:

https://eszenciacentrum.hu/spd/EC-BN-037/Wild-Rose

2.780.-

 

Rendkívüli akciós termékünk:

 

Termék Link Akciós ár

Bailey virágeszencia 10ml, cseppentős:

https://eszenciacentrum.hu/spd/EC-BF-031/Vadrozsa-Rosa-canina-Dog-Rose-Bailey-virageszencia

3.140.-
Webáruház készítés